Tiina Poutanen maalasi munatemperalla Pomarkun kunnan kirjaston seinään

Tiina Poutasen seinämaalaus Pomarkun kunnan kirjastossa, yksityiskohta. Valokuva: Tiina Poutanen.


Kuvataiteilija Tiina Poutanen työskenteli Pomarkun Hyvinvointitalon taiteilijaresidenssissä syyskuussa 2019. Residenssijakson aikana hän teki koululaisten kanssa kalliomaalauksia ja toteutti oman, suuren seinämaalauksen Pomarkun kunnan kirjaston seinään.

Munatemperatekniikalla toteutettu seinämaalaus kuvaa pomarkkulaista lammasmaisemaa. Siinä näkyy myös viittauksia paikallisiin suokasveihin, ihmisiin ja rakennuksiin. Näkymää hallitsee komea lammas, jota paikalliset lapset kutsuvat Iso-Röhköksi.

Paikallisuus toteutuu myös tekniikassa, sillä värimassan koostumuksessa tarvittavat kananmunat tuotettiin lähitilalta. Maali kuivuu hitaasti, joten Poutanen palaa Pomarkkuun ensi keväänä tekemään maalaukselle viimeisen suojalakkauksen, eli vernissauksen.

Tiina Poutanen (s. 1967) on tamperelainen kuvataiteilija ja runoilija. Hän on julkaissut kaksi runokirjaa, Eläimet liikkuvat ilmaiseksi (2012) ja Maisemissa (2019). Poutanen työskentelee usein Luopioisissa, jossa hänen taideteoksiaan on ollut myös näytteillä, muun muassa viime kesänä Muodonmuutoksia-näyttelyssä. Lisäksi Poutanen on pitänyt näyttelyitä Taidekeskus Mältinrannassa, Galleria Rajatilassa, P-galleriassa, Galleria Katariinassa ja muissa taidegallerioissa.

Lisätietoja taiteilijasta: https://kuvataiteilijamatrikkeli.fi/taiteilija/tiina-poutanen

Kommentit

Suositut tekstit