Salla Myllylä kuvaa vuodenaikojen muutoksia Hyvinvointitalon ikkunasta

Salla Myllylän mininäyttelyssä Hyvinvointitalon galleriassa oli esillä taiteilijan aiempia videotaideteoksia. Kuvassa Puuni-teos vuodelta 2015. Valokuva: Salla Myllylä.

Kuvataiteilija Salla Myllylä on työskennellyt Pomarkun Hyvinvointitalon taiteilijaresidensissä kesästä 2019 alkaen usean lyhytjakson ajan. Hän on kuvannut Pomarkussa uutta videotaideteostaan ja kertonut taiteellisesta työstään useille kohderyhmille. Uuden teoksen ideana on taltioida ikkunasta näkyviä vuodenaikojen muutoksia time-lapse-tekniikalla.

Uuden teoksen kuvausten ohessa Salla Myllylä järjesti marraskuun lopussa Hyvinvointitalon galleriassa kaksipäiväisen mininäyttelyn, jossa vierailivat Pomarkun esikoululaiset, Pääskyrinteen vanhainkodin asukkaat sekä erityislasten kerhoryhmä.

Vanhainkodilla pidettiin myös Videokahvit, joiden ohjelmassa oli uuden teoksen koe-esitys ja keskustelua taiteen tekemisestä. Lisäksi Salla Myllylä tarjosi videonäytännöt ja taiteilijaesittelyt Kirkonkylän koulun 1.-6. luokille ja vieraili yhteiskoulun 9.-luokan kuvataiteen valinnaisryhmässä kertomassa kuvataiteilijan työstä.

Salla Myllylä (s. 1961)  on valmistunut kuvataiteilijaksi Vapaasta taidekoulusta 2009 ja kuvataiteen maisteriksi Taideyliopiston Kuvataideakatemiasta 2014. Pomarkussa kuvattava videotaideteos on osa Myllylän taiteellista tohtoritutkintoa.

Salla Myllylä tekee paikkasidonnaisia taideteoksia, käyttäen ilmaisuvälineinään piirustusta, maalausta ja liikkuvaa kuvaa. Myllylän teoksia on ollut esillä useissa näyttelyissä Suomessa sekä video- ja elokuvafestivaaleilla eri puolilla maailmaa.

Salla Myllylä haluaa jatkaa time-lapse-kuvauksia vuonna 2020, jotta koko vuoden kierto saadaan taltioitua. Lisäksi taiteilijan toiveena on, että teokselle löytyisi näyttelypaikka Pomarkusta kesällä 2020.

Lisätietoa taiteilijasta: http://www.sallamyllyla.com/

Salla Myllylä: Work-in-progress, näyte Hyvinvointitalon ikkunasta kuvattavasta teoksesta. Kuvat: Salla Myllylä.


Kommentit

Suositut tekstit