Elina Laitisen teos karkottaa yksinäisyyttä Pomarkun kunnantalon aulassa

Elina Laitinen: Yksinäisyyden karkoitin, yhteisöllinen tupsuteos kunnantalon aulassa, 2019. Valokuva: Elina Laitinen.

Tekstiilitaiteilija Elina Laitinen työskenteli Pomarkun Hyvinvointitalon taiteilijaresidenssissä kahteen otteeseen marras- ja joulukuussa 2019. Hän järjesti Pomarkun kirjastolla yhteisöllisen tupsukahvilan, jossa vieraili 46 pomarkkulaista. Herkkujen ja kahvin lisäksi tarjolla oli mahdollisuus osallistua yhteisöllisen taideteoksen valmistamiseen. Lahjoituksena saaduista langoista valmistettiin persoonallisia tupsuja, joista Laitinen kokosi näyttävän kattokruunun. Teos sai nimekseen Yksinäisyyden karkoitin ja se jää hoitamaan tärkeää tehtäväänsä Pomarkun kunnantalon aulaan.

Residenssijaksojensa aikana Elina Laitinen toimi myös Nuokkarin seinämaalausprojektin ohjaajana ja järjesti kaksi Vaatetarinoita-työpajaa alle kouluikäisille pomarkkulaisille.

Elina Laitinen on helsinkiläinen tekstiilitaiteilija, suunnittelija ja taiteen maisteri. Hän on suorittanut myös Humanistisen ammattikorkeakoulun Soveltavan taiteen palvelumuotoilu -koulutuksen. Vuonna 2018 Laitinen toimi Maaseudun Sivistysliiton projektissa yhteisötaiteilijana Konginkankaalla.

Elina Laitinen työskentelee taiteen, suunnittelun ja käsityön rajapinnoilla. Taiteen keinoin hän tutkii esineiden arvonmuodostumista, tekemisen merkityksellisyyttä ja osallisuuden mahdollistamista. Teosten keskeinen materiaali on tekstiili, ja teoksissa on usein läsnä vaate tai ajatus vaatteesta.

Lisätietoja taiteilijasta: https://www.elinalaitinen.com/

Pomarkun Nuokkarin seinämaalaustyöpajan hedelmällistä antia. Valokuva: Elina Laitinen.

Kommentit