Pomarkun uusi taiteilijaresidenssi on erikoistunut hyvinvointia edistävään taiteeseen

Pomarkun Hyvinvointitalon yläkerrassa sijaitsee residenssiasunto, keskikerroksessa on järjestöjen kokoontumistiloja ja kellarissa näyttely- ja pajatiloja. Punaisesta ovesta on sisäänkäynti galleriaan. Kuva: TPL 2019.



Pomarkun Hyvinvointitalon taiteilijaresidenssi tarjoaa taiteen ammattilaisille ja taideopiskelijoille miellyttävät puitteet taideprojektien kehittelyyn, testaamiseen ja toteutukseen paikallisen yhteisön kanssa.

Hyvinvointitalon residenssiasunnosta löytyvät asuintilat 1-2 hengelle, sekä alakerrasta muunneltavia tiloja työskentelyyn, työpajojen ja tilaisuuksien järjestämiseen tai näyttelyn pitämiseen.

Residenssi sopii erityisesti yhteisötaiteen ja visuaalisten taiteiden tekijöille. Residenssiasunnon yhteydessä on paikallisten yhdistysten ja kansalaisopiston kokoontumistiloja ja sen pihapiirissä sijaitsevat muun muassa päiväkoti ja vanhainkoti.

Pomarkun kunnan yhteyshenkilö ja residenssin ohjelmakoordinaattori auttavat residenssivieraita löytämään työskentelylleen sopivat kumppanit alueelta.

Kirjasto, koulut, lukio ja muut kuntakeskuksen palvelut sijaitsevan kävelyetäisyydellä. Työn lomassa residenssivieras voi virkistäytyä Pomarkun uuden monitoimitalon liikuntaharrastusten parissa tai lähiluonnossa retkeillen.

Yhteisöllinen ja idyllinen Pomarkku sijaitsee Satakunnassa, Valtatie 23:n linja-autoreittien varrella. Lyhyiden ajomatkojen päässä sijaitsevat Porin taidemuseo, Kankaanpään taidekoulu, Noormarkun kulttuurimiljöö ja muut Satakunnan kulttuurikohteet.

Pomarkun Hyvinvointitalon taiteilijaresidenssitoimintaa tukee Taiteen edistämiskeskus.

Kommentit